KONJAKOVÝ GLUKOMANNAN – ZHUBNĚTE PŘIROZENOU CESTOU

 

 

 

 

 

Glukomannan, konjak, konnyaku nebo česky zmijovec indický či ďáblův jazyk, se pěstuje v Yunnanu v Číně a poznáte jej podle typických fialových listů, které dosahují délky až 55 cm. A především se jedná o jednu z mála uznávaných účinných látek přispívajících ke snížení hmotnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

VŠESTRANNÁ ROSTLINKA - NA HUBNUTÍ I PRO ZDRAVÍ

 

 

Klinické studie prokázaly sytící účinek ve vodě rozpustné dietní vlákniny glukamannanu bez výskytu závažných nežádoucích účinků. Důležitou vlastností glukomannanu je právě jeho schopnost absorpce vody. Žaludek se tak díky glukomannanu zaplní, a tím dochází k potlačení pocitu hladu, navíc je jeho kalorická hodnota je téměř nulová, a proto je doporučovaný užívat při redukčních dietách.

 

Kromě svých přínosných vlastností pro redukci váhy má také glukomannan velký vliv na lidské zdraví. Bylo prokázáno, že rostlina konjak dokáže snižovat hladinu cukru v krvi, což zabraňuje nadměrnému přejídání, dále je také přírodním prebiotikem, snižuje hladinu cholesterolu v krvi a přispívá k podpoře zdravých střevních pohybů.

 

 

 

 

Glukomannan obsažený v rostlině konjak má vliv na celkové zlepšení zdraví pokožky a může také pomoci při léčbě atopické pokožky či akné.

 

 

 

 

 

NEZAPOMÍNEJTE NA PITNÝ REŽIM!

 

 

 

Při užívání glukomannanu je důležité nezapomínat na dostatečný pitný režim, právě kvůli schopnosti vázat na sebe velké množství vody. Uvádí se, že dokáže absorbovat padesátinasobek až stonásobek své hmotnosti.

 

Během jeho užívání je nutno dodržovat nízkoenergetickou dietu a pohybový režim přiměřený zdravotnímu stavu a věku osoby, která hubne.

 

 

 

 

 

A KONJAKOVÉ NUDLE NA HUBNUTÍ ZNÁTE?

 

 

 

 

Konjak je dostání v různých formách, avšak nejdostupnější jsou konjakové potraviny, především konjakové nudle. Právě tyto těstoviny jsou nízkokalorické a nízkosacharidové a jsou přirozeným zdrojem vlákniny glukomanann získávaného z hlízy konjaku.

 

Na své si přijdou i vegani. Právě prášek z konjakové hlízy je charakteristický svou rybí vůní, a proto se používá jako přísada do veganských alternativ mořských plodů či rybích polévek. A také se používá jako rostlinná náhražka želatiny.

Usnadněte si svou cestu za vysněnou cestou Lipoxalem

VÍCE O LIPOXALU

Mohlo by Vás také zajímat: