CHCETE SE CÍTIT SEBEVĚDOMĚ? OBLÉKEJTE SE PODLE TYPU SVÉ POSTAVY!

 

 

 

 

Každá žena je jiná a co sluší vaší kamarádce nemusí nutně slušet vám. Proč tomu tak je? Každá totiž máte jiný typ postavy. Inspirujte se našimi tipy, díky kterým zakryjete své nedokonalosti a vyzdvihnete své přednosti.

 

 

Výběr oblečení s ohledem na typ své postavy by ženy neměly podceňovat. Velmi snadno můžete špatně zvoleným střihem zvýraznit například už tak široká ramena nebo naopak širší boky. Držte se všeobecného pravidla, že pokud chcete zakrýt nějaký nedostatek, je dobré od něj odvést pozornost a snažit se upoutat částí těla, která je naopak vaší předností.

 

 

 

 

JAK URČIT TYP POSTAVY?

 

 

Existuje 5 základních typů postavy: jablko, hruška, obrácený trojúhelník, obdélník a přesýpací hodiny.

Pohledem do zrcadla však svůj typ mnohdy nepoznáte nebo můžete být na rozhraní dvou typů. Proto je nejlepší vzít do ruky metr a přeměřit se. Změřte si obvod prsou, pasu a boků (v centimetrech). Záleží na velikosti každé části těla, podle poměru mezi nimi pak budete schopna určit typ své postavy a tím pádem i oblečení, které vám bude slušet.

 

 

 

 

Jablko

 

  -  málo výrazný pas, široká ramena, velká prsa, výrazné břicho a štíhlé nohy

 

Pokud nemáte výrazně viditelný pas, máte široká ramena, velká prsa, výrazné břicho a štíhlé nohy, rozhodně máte postavu typu jablko.

 

Vyhněte se veškerému oversized oblečení, které vás opticky ještě více rozšíří. Zapomeňte také na krátké topy a pásky. Snažte se pozornost odpoutat od oblasti pasu a břicha.

 

Vhodné jsou výrazné šperky či šátky. Vaší postavě budou lichotit rovné kalhoty či skinny džíny. Nebojte se dát na obdiv svůj dekolt. Volte výstřihy do V, které opticky rozdělí velkou oblast hrudníku a vytvoří svislou linii. Oblast pasu pak zamaskují tmavší barvy či empírové střihy.  

 

 

 

 

Hruška

 

  -  výrazně větší obvod boků než obvod prsou, užší zakulacená ramena, výrazný pas

 

Postavu typu hrušky poznáte velmi snadno. Má výrazně větší obvod boků než obvod prsou. Ramena jsou užší, zakulacená, a ne tak široká. Pas bývá dobře definovaný a výrazný.

 

Ženy s postavou hrušky by se měly vyhnout legínám, skinny džínům a přiléhavým sukním. Také volné halenky hruškám nelichotí, jelikož zahalují jejich štíhlý pas.

 

Právě na horní polovinu těla by měla být zaměřena vaše pozornost, což odvede zraky okolí od širší spodní části. Určitě by ve vašem šatníku neměly chybět saka s vycpávkami, halenky s volánky nebo širokými rameny, topy s nápadnými vzory či barvami. Vhodné jsou i velké límečky, horizontální proužky a výstřihy do tvaru V. Co se týče šatů, nejlichotivější jsou pro vás šaty a sukně do áčka či empírového střihu.

 

 

 

 

Obrácený trojúhelník

 

 

  -  úzké boky, široká ramena

 

Pro tento typ postavy jsou charakteristické úzké boky a široká ramena. Je to taková obrácená hruška. Stejně jako v případě hrušky budeme muset i u tohoto typu postavy opticky vyrovnat disproporce, tj. zúžit horní polovinu těla (nebo na ni alespoň neupozorňovat) a zvětšit boky.

 

Zapomeňte na roláky, lodičkové výstřihy, výrazné vzory na horní polovině těla, aplikace na ramenou, šaty a halenky s úzkými ramínky či dokonce bez ramínek. Ani vycpávky nejsou nic pro vás.

 

Naopak sukně a šaty do áčka nebo s výrazným předělem v pase nebo na bocích podtrhnou správně vaše křivky. Co se týče kalhot, vybírejte ty, které mají jinou barvu než horní díl oblečení nebo ty s výrazným střihem – cigaretky, chino, cargo, kalhoty baggy nebo mom jeans.

 

 

 

 

Obdélník

 

 

  -  přibližně stejně široké boky, pas i poprsí; štíhlé nohy

 

Obdélníková postava má přibližně stejně široké boky, pas i poprsí. Tato silueta není plná křivek a je často nazývána jako chlapecká postava.

 

Ženy s obdélníkovou postavou se mohou chlubit štíhlými nohami, a proto by neměly volit volné oblečení, které na nich bude viset a nepodtrhne jejich krásu.

 

Noste raději pásky a šaty, které vám zvýrazní pas. Je to nutnost, protože jen tak vytvoříte iluzi křivek. Dovolit si můžete i různé výrazné aplikace, detaily nebo volány v oblasti ramen a prsou, které odvedou pozornost od rovného pasu. Zásobte se úzkými kalhotami, minisukněmi a punčocháči jasných barev, abyste maximálně využila své pěkné nohy. Přidáte tak tvary i jinak rovnému tělu.

 

 

 

 

Přesýpací hodiny

 

 

  -  stejný obvod hrudníku i boků a dobře definovaný úzký pas

 

Postava přesýpacích hodin je nejméně častý tělesný typ, který má jen 8 % žen, ale je velmi dobře rozpoznatelný. Ženy těchto tvarů mají stejný obvod hrudníku i boků a dobře definovaný úzký pas.

 

Vyhněte se volnému oblečení, které vaše tělo zahalí, a naopak volte přiléhavější kousky, které zvýrazní vaše krásné ženské křivky.

 

Pozornost zaměřte na štíhlý pas. Noste pásky či šaty, které jsou projmuté v pase, pouzdrové sukně, crop topy a kalhoty s vysokým pasem. Velmi dobře na vás budou vypadat i kabáty s vázáním v pase. Ženy s postavou přesýpacích hodin mají velmi často i velká ňadra, takže je nutné dbát na správný výběr podprsenky. Nebojte se ukázat svůj dekolt v topech a halenkách s výstřihem do V, který ženám s větším poprsím velmi sluší.

Usnadněte si svou cestu za vysněnou cestou Lipoxalem

VÍCE O LIPOXALU

Mohlo by Vás také zajímat: